O nama Arhitektonski tehničar Građevinski tehničar Geodetski tehničar Slikarski dizajner Stručna škola Nastavne aktivnosti Vannastavne aktivnosti Aktuelnosti Pedagoški kutak Biblioteka Informacije Korisni Linkovi Kontakt Aktuelnosti-Video Tehničar prostornog dizajna Grafički dizajner e-mail me

Keramičar – teracer – podopolagač

Sve vrste pločica (podnih, zidnih), mozaika za ulazne prostorije, kupatila, hodnike rade učenici koji se odluče za ovo zanimanje. Praktična nastava obavlja se u odgovarajućim radionicama škole.

Moler – farbar

Moleri pripremaju i dekorativno obrađuju zidne površine, rade sve vrste zidnih obloga. U toku svog školovanja pored opšteobrazovnih predmeta imaju i stučne predmete u kojima nauče sve o bojama, harmoniji boja i estetici. Praktičnu nastavu izvode u školskoj radionici, a pored toga svoje vještine pokazuju na uređenju učionica i hodnika škole.

Zidar – fasader – izolater

U toku svog školovanja učenici koji se odluče za ovo zanimanje se osposobe za zidanje svih vrsta zidova od različitih materijala i dimovodnih kanala. Nauče izvoditi fasaderske i izolaterske radove. Svoje praktične vještine razvijaju u dobro opremljenoj radionici škole, ali i na školskoj zgradi.

Tesar – parketar

Tesar – parketar je vrlo atraktivno i traženo zanimanje, a učenici se u toku svog trogodišnjeg obrazovanja osposobe za izradu krovišta i krovnih veza, oplate za razne konstrukcije i pravilna postavljanja nanosnih skela.

Izolater ovojnice objekta

Stavljanjem fokusa na praktičnu primjenu teorijskog znanja učenici se osposobe da na ispravan način znaju praktično ugraditi toplotnu izolaciju svih dijelova ovojnice objekta, prepoznati probleme koji su vezani za nepostojanje toplotne izolacije ili neispravno ugrađenu toplotnu izolaciju i znaju na koji način je moguće sanirati nastale štete i naknadno ugraditi toplotnu izolaciju na ovojnici objekta.